Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΙ ΤΣΙΦΛΙΚΑΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΠΥΡΣΟΥΠΟΛΙΣ

ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΗΣ  ΠΥΡΣΟΥΠΟΛΗΣ  ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ


Οι Κοτζαμπάσηδες γερμανοτσολιάδες έτριβαν τα χέρια τους από χαρά αφού ο φαρμακοτρίφτης που έκανε τον αρχηγό συμφώνησε  με τον Πασά ότι θα τον βοηθήσει στις εκλογές αρκεί να μη στείλει φυλακή και ασκήσει διωγμό κατά των γερρμανοτσολιάδων(μια φυλή που άλλαξε πίστη και φρόνημα ) λοιπόν, έκαναν το θαύμα τους στο Βιλαέτι της Πυρσούπολις αφού τρομοκράτησαν όλους τους υπηκόους στο κάμπο τους μέτοικους από την αυτοκρατορία του Σουλτάνου την Ανατολία  και όλους τους ντόπιους στο βουνό του Μεγάλου Αλεξάνδρου κάθισαν μαζί με τον Πασά να μοιράσουν την εξουσία από τις πρόσφατες εκλογές.
Οι ντόπιοι φοβούμενοι μη χάσουν τον παλάτι αν εκλεγεί ο πρώην πασάς από την πόλη που έχει αργυρά πολλά, έλεγαν στους ντόπιους ιθαγενείς να προσέξουν γιατί αλίμονο τους δεν θα έχουν στον Ήλιο μοίρα και στην Πυρσούπολη και ότι θα πεινάσουν αυτοί και τα παιδιά τους, δεν θα έχουν δουλειά, και με τέτοιο τρόπο κατάφεραν να τους πείσουν να ψηφίσουν για πασά αυτόν που είχαν. Ενώ στο κάμπο σ αυτούς που ήρθαν από την Ανατολία τους έλεγαν ότι αν ψηφίσουν τον δικό τους πρώην πασά πόντιο, από το  παλάτι θα ξεκινήσει μεγάλος διωγμός  και από τον Σουλτάνο της Πύλης και θα τους εξοντώσει διότι τώρα κουμάντο κάνει το Κόμμα που έχει πράσινες ακτίνες. Όσοι δεν υπακούσουν δεν θα τους πάρουν στο παλάτι να καθαρίζουν τους δρόμους και να πλένουν τα τσούλια(σημ. τα σημερινά χαλιά) και θα Λυσάξουν της πείνας.  Με αυτά και αυτά έπεισαν τους μισούς υπηκόους να ψηφίσουν τον Πασά που είχαν για να τους δώσει ένα κομμάτι ψωμί και όπως είπαμε μόνο και μόνο να μη Λυσάξουν από την πείνα. Έτσι έδωσαν παρατσούκλι τώρα τον πασά (Λίσα). Κάθισαν λοιπόν όλοι μαζί και εξέδωσαν φιρμάνι που λέει ποιοι θα είναι οι  Κοτζαμπάσηδες που θα κάνουν κουμάντο . Ένας δύο  απ αυτούς όμως είναι Τσιφλικάδες που έχουν μεγάλες εκτάσεις από χωράφια και έχουν και δούλους που δουλεύουν για να ζήσουν μια και μετά τις εκλογές έπεσε μεγάλος λιμός πείνα δηλαδή και όλοι παρακαλούν τους Τσιφλικάδες να τους πάρουν στη δούλεψη τους μπάς και σώσουν τις φαμίλιες τους.
Αυτοί λοιπόν οι τσιφλικάδες έπιασαν αμέσως δουλειά και καλούν τον κόσμο  και τους μουχτάρηδες να συσκεφτούν όπως λένε για να μοιράσουν τα χωράφια στον πεινασμένο κόσμο να δουλέψουν για να ζήσουν . Πάντως πολλοί λένε ότι από το βουνό που το λένε Μενοίκιο την επόμενη φορά  θα ξεκινήσει μεγάλο κακό. Εκείνο που έχει αξία είναι ότι το πέτρινο χωριό έχει το πάνω χέρι γιατί επέβαλαν στο πασά να  βάλει αρχηγό και να κάνει κουμάντο στους δημογέροντες του συμβουλίου έναν από το χωριό τους τον Δεμίραγά  ο Αλλάχ να μας φυλά. οϊμέ???  

Δεν υπάρχουν σχόλια: