Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

ΣΕ ΠΟΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΗΜΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΨΑΧΝΟΥ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ;

ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ
Σε ποιο περιφερειακό δήμο του νομού Δράμας ψάχνουν για πετρέλαιο , κάποιο  νεόκοποι της πολικής που άλλα έλεγαν και άλλα κάνουν. Αλήθεια έχουν πρόβλημα με την θέρμανση των υπαλλήλων; έχουν πρόβλημα με τη  κίνηση των αυτοκινήτων ;  έχουν πρόβλημα με τους εποχικούς εργάτες; έχουν πρόβλημα με την αναδιάρθρωση των  υπηρεσιών και την τοποθέτηση των υπαλλήλων; έχουν κόντρα στον επιμερισμό των αρμοδιοτήτων; έχουν πρόβλημα στο συντονισμό των ενεργειών ;  έχουν πρόβλημα στην  παραγωγή έργου; εχουν πρόβλημα στη καθαριότητα και την   περισυλλογή των σκουπιδιών; έχουν πρόβλημα στις προμήθειες υλικών  του δήμου; Τελικά όλα τα δημοτικά διαμερίσματα έχουν  το μαύρο τους το χάλι απο άποψη καθαριότητας
Αληθεύει ότι κάποιος πολιτιστικός σύλλογος απο τον πρώην Σιταγρών έχει δυσαρεστηθεί σφοδρα με την άρνηση του δημάρχου για επιχορήγηση για δρώμενα που κάνει;Τι θά κάνει με τα καρναβάλια και τις φωτιές θα δώσει ο Δήμαρχος χρήματα η καυσόξυλα δωρεάν για τη τέλεση των δρώμενων, λένε ότι στη Καλλιθέα φέτος θα ανάψουν δυό φωτιές μιά για θυμίζει αυτούς που φύγαν και μιά αυτούς που ήρθαν, λίγο μυστήριο αυτό ,αλλά άν βάλει το χέρι του ο < κοντός> όλα θα λυθούν.
Πολλά ερωτηματικά που πρέπει να απαντηθούν από την δημοτική αρχή και μάλιστα σύντομα. Λέγεται ότι κάποιοι κάνουν φροντιστήριο στους αιρετούς και μάλιστα στους έξ οφιτσίου  κατέχοντες και μη έχοντες είτε την γνώση είτε την πείρα να κατορθώσουν να ορθοποδήσουν τον δήμο. Κάποιοι μετακλητοί και με απόσπαση υπάλληλοι μάλλον βλέπουν τον ουρανό και προσανατολίζονται για σύνταξη. Κάποιοι άλλοι λένε ΟΧΙ σε κάποιες εργασίες που τους βάζουν να κάνουν οι Αντιδήμαρχοι και μάλιστα απειλούν. Τελικά ο γενικός τι κάνει ρε παιδιά εκεί έχει πέρει άδεια διαρκείας; όλο βόλτες κόβει ψάχνει κάτι  ή τον δρόμο που οδηγεί στην….
Λέγεται ότι κάποιος από τα παλιά θα αναλάβει μυστικοσύμβουλος του Δημάρχου διότι  έχει πείρα με τα διοικητικά και τα ληξιαρχικά δεν πειράζει που είναι μεγάλης ηλικίας πιστεύουν από το περιβάλλον του δημάρχου ότι θα τα καταφέρει, λένε οι καλές γλώσσες ότι στο σύλλογο που ήταν< ο κλύδωνας> είχε πάντα επιτυχία.Πάντως καλόν είναι να γίνει πρόταση και στον άλλο τον παλιό γενικό,γιατί αυτός ξέρει απο <ούζα> και απο <μαγειρεύματα> θα είναι το καλλύτερο ντουέτο και οικουμενικό.
Πάντως άρχισαν τα σχόλια και πρέπει σύντομα ο Δήμαρχος να απάντηση και να διορθώσει τα κακώς κείμενα καθώς επίσης να ανακοινώσει τι παρέλαβε και πόσα παρέλαβε και όχι να διασπείρουν τα παπαγαλάκια διάφορα για να δικαιολογήσουν την ανυπαρξία της Δημοτικής αρχής .
Στην άλλη πλευρά τα πράγματα είναι δύσκολα ο αρχηγός της  μείζονος αντιπολίτευσης ψάχνεται διότι κάποια πρωτοκλασάτο στελέχη ψάχνουν στέγη αλλού και με άλλον αρχηγό. Πάντως ο πρώην δημαρχεύων έχει καλούς συμβούλους αυτούς που τους είχε όταν άρχισε την πολιτική του καριέρα .Μήπως πρέπει να κοιτάξει ποιοι από τα στελέχη του τον αμφισβητούν;  Θα είναι καλό  να προσέξει για τις επόμενες εκλογές διότι θα μείνει μόνος, ο έτερος καπαδόκης από τον πρώην Δήμο Σιταγρών πρέπει να ξεκαθαρίσει την θέση του και να μαζέψει την ομάδα διότι κάτι ακούγεται ότι θα κατέβει στις επερχόμενες βουλευτικές  εκλογές και μερικοί δυσαρεστημένοι κάνουν κινήσεις εντυπωσιασμού  και αρχηγικές συνάμα  εμφανίσεις γιατί  λένε ότι τους δυσαρέστησε με κάποιες δηλώσεις που έκανε στις εκλογές ο  πρώην .
Τώρα για την εκκλησία της Πετρούσας πρέπει να δοθεί λύση από την δημοτική αρχή και όχι από τον Δεσπότη, γιά να δούμε θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά ο Δήμαρχος η θα καλέσουν κάποιον  από το Μενίκοιο που ξέρει απ αυτά . Τελικά καλή η αντιπολίτευση, αλλά ζόρικη η διοίκηση όλα θα κριθούν στο νήμα, θα δούμε. -

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Κ α τ ά λ α β ε ς τ ώ ρ α...γιατί....



Κατάλαβες τώρα... γιατί σε λέγανε «εθνικιστή» όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου;
Για να την πουλήσουν πιο εύκολα.
Γι' αυτούς κάθε λέξη που αρχίζει από -εθν και -ελλ ήταν και είναι εμπόδιο όταν ακούγεται μέσα στο μαντρί τού "εκσυγχρονισμού" που μας μπουζούριασαν.

Κατάλαβες τώρα... γιατί σε λέγανε «ρατσιστή»;
Γιατί σε πολύ λίγο δεν θα είσαι ιδιοκτήτης τής  πατρίδας σου· θα είσαι ένας κάτοικος μιας χώρας που θα ανήκει στους παγκόσμιους τραπεζίτες και στους υπαλλήλους τους, οι οποίοι
παριστάνουν την... κυβέρνηση.

Κατάλαβες τώρα γιατί πριονίσανε την παιδεία και την υποβάθμισαν σε "εκπαίδευση";
Για να σε κάνουν υπαλληλάκο των 3,60.
Να σε βάλουν πίσω από τον πάγκο των μπακάλικών τους που απλώσανε στη χώρα σου, να σερβίρεις καφέδες και να πηγαίνεις με το παπί πίτσες στα  πάρτι τού Χριστοφοράκου.
 
Κατάλαβες τώρα γιατί κατέστρεψαν μεγάλες υγιείς ελληνικές βιομηχανίες (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΣΚΙΜΟ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, AΙΓΑΙΟ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΥΡΚΑΛ)
και έκαψαν σε διάστημα 2 μηνών μεγάλα ελληνικά πολυκαταστήματα (ΜΙΝΙΟΝ, ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ ΣΠΟΡ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ);
Για να βρουν άνετα χώρο, χωρίς προσπάθεια, τα δικά τους μπακάλικα που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να μπουν στην ελληνική αγορά...

Κατάλαβες τώρα γιατί σου δίνανε τζάμπα  κάρτες οι τράπεζες;
Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δεν  δίνανε για τις δόσεις σου.
Με χαρτιά τυπωμένα σου πήραν και σου παίρνουνε το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί.

Κατάλαβες τώρα γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο;
Όταν ένας πρωθυπουργός τής χώρας προέτρεπε τον απλό κόσμο να βάλει το κομπόδεμά του στο στημένο παιγνίδι τού χρηματιστηρίου, δεν εννοούσε ακριβώς τις παραγωγικές επενδύσεις, αλλά τον τζόγο.
 
Κατάλαβες τώρα ότι κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι σε μια νύχτα ανταλλάσσοντας τον πλούτο σου, τον ιδρώτα σου, με αέρα;

Κατάλαβες τώρα γιατί γουστάρουν τόσο την... "ελεύθερη αγορά";
Για να κλείσει ο μπακάλης τής γειτονιάς και να στέλνεις τον κόπο σου στα μεγαλομπακάλικα τής Γερμανίας.
Σε βγάλανε, ψαράκι, από τη γυάλα σου και στη συνέχεια σε πέταξαν στον ωκεανό με τα σκυλόψαρα, που έχουν τους δικούς τους κανόνες... διατροφής.

Κατάλαβες τώρα γιατί αγαπάνε τους "μη νόμιμους μετανάστες" τόσο πολύ οι εκλεγμένοι «αλήτες» μας;
Για να κάνουν με τη δυστυχία εκείνων κι' εμάς δυστυχισμένους.

Κατάλαβες τώρα, ψαράκι, πόσο αξίζει η γυάλα σου;
Γιατί αυτή είναι η καλύτερη γωνιά στον κόσμο - το καλύτερο οικόπεδο - και την κοστολογούν μόλις 300 δις συμπεριλαμβανομένων και τών... αρχαιοτήτων.

Κατάλαβες τώρα γιατί αλλάζουν το ονοματάκι στην Εθνική σου Οδό;
Θέλεις 20? πλέον για να πας από Αθήνα στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιώντας την Εθνική σου Οδό, ενώ ήταν υποχρέωση τού κράτους να την κατασκευάσει και όχι να την ξεπουλήσουν
στον κάθε "όμορφο" που παριστάνει τον... εργολάβο.

Κατάλαβες τώρα γιατί σου πουλάνε φθηνά τα... χαζοκούτια;
Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια τών... σήριαλς.
Για να σε πετάνε μπαλάκι από τη μεσημεριανή χαζοβιόλα στον απογευματινό πληρωμένο τελάλη της προπαγάνδας τους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ μια θλιβερή παρέλαση υπερεκτιμημένων "τίποτα", με καμιά ειδικότητα, στον αέρα.

Κατάλαβες τώρα γιατί σ' έδιωξαν από το χωριό και από τη γη σου, δίνοντάς σου μια θέση στο... "δημόσιο";
Για να τα δώσουν δωρεάν στους νέους... "εποίκους".


Κατάλαβες τώρα γιατί πρέπει το ζευγάρι να δουλεύει σε δυο δουλειές, ενώ ο παππούς θα πρέπει να δουλεύει ακόμα και στα... 70 του;
Για να μεγαλώνουν τα παιδιά μόνα τους χωρίς κανένα προσανατολισμό και αρχές.
Για να χαθεί η «καταραμένη» φυλή σου. Τούτο το ξέρουν πολύ καλά και γι' αυτό προωθούν την... υπογεννητικότητα.

Κατάλαβες τώρα γιατί στη Βουλή δεν μπαίνει κανένας σοβαρός άνθρωπος;
Επειδή αυτός δεν θέλει ν' ανήκει στον θίασο τών 300 που προδιαγράφουν οι κομματικές λίστες,
τις οποίες  συντάσσουν κυρίαρχα οι ντόπιοι τοποτηρητές της παγκοσμιοποίησης μαζί με τις "άγιες οικογένειες" τού τόπου.
Έτσι, στο θέατρο που λέγεται... Βουλή, δεν θα βρείτε σήμερα σχεδόν κανέναν από τους λαμπρούς Έλληνες
διανοητές και επιστήμονες, επειδή δεν είναι... θεατρίνοι.

Κατάλαβες τώρα γιατί τα κάνουν όλ' αυτά;
Επειδή είναι υπεύθυνοι για τον κάθε ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ...ΓΕΝΝΗΘΕΙ, για την κάθε ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ...ΓΕΝΝΗΘΕΙ.
Γιατί δεν θέλουν άλλους Έλληνες σ' αυτόν τον τόπο.
Ούτε στο γένος, ούτε στη σκέψη.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ! Οι κύριοι αυτοί και τα όργανά τους συντελούν μια νέα μορφή γενοκτονίας στην πατρίδα σου και το ξέρουν πάρα πολύ καλά, επειδή αυτοί είναι εκείνοι που τη σχεδίασαν και την εκτελούν!

Αγαπητοί φίλοι. Αν βρείτε το παραπάνω κείμενο ενδιαφέρον και πραγματικό, παρακαλείσθε να το προωθήσετε.
Στις μέρες που ζούμε η ενημέρωση είναι μια μορφή αντίστασης που μας την προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία την οποία και χρησιμοποιούν κατά κόρον οι εξωθεσμικές δυνάμεις που δρουν πάντα στο... σκοτάδι.

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Η ιδεολογία του ήρωα και του ειδώλου οταν καλείται σε απολογία.

Η ιδεολογία του «ήρωα», δηλαδή η εξουσία του «ειδώλου», ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ, μέσα στον οργασμό της αρετής του και της ναρκισσιστικής του έξαψης, μια αρένα δράσης όπου εμφανίζει τις κοινωνικές αντιφάσεις ως διακανονισμό λογαριασμών μεταξύ των δυνάμεων του «καλού» και του «κακου
Σε ποιό περιφερειακό Δήμο του νομού Δραμας  κάποιοι έχουν  αρχίσει πλέον να βλέπουν τη Δαμόκλειο σπάθη να είναι πάνω απο το κεφάλι τους;
Σε ποιόν πανίσχυρο υπηρεσιακό  παράγοντα  που εκτελούσε αντ΄αυτού έχει απαγορευθεί η έξοδος απο την Χώρα με την καταβολή εγγύησις και παρουσίαση στο αστυνομικό τμήμα κάθε μήνα ;
Όταν η ιδεολογία της εξουσίας αρχομανίας και της δύναμης σε καταντούν ώς άνθρωπο να πατάς επί πτωμάτων κάποτε θα εισπράξεις τα κέρδη και τις ζημίες .
Πιστεύουμε ότι όλα τα οποία του καταμαρτυρούν είναι απλώς εικασίες,διότι σε άλλη περίπτωση θα πρέπει να απολογηθεί για πολλά . 

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

ΤΥΝΗΣΙΑ, ΣΤΡΑΤΟΣ ΛΑΟΣ ΑΔΕΛΦΩΜΕΝΟΙ




ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ Παράταξαν το στρατό, στολές εκστρατείας, οπλισμός μάχης….Αμίλητοι, ύφος άγριο, έτσι διατάχθηκαν μα…Βλέμμα ανήσυχο, υποψιασμένο, στάζει αγωνία. Από δω άντρες νέοι, άμισθοι, ίδιο ύφος, ίδιο χρώμα, ίδιο αίμα, σφαίρα στη θαλάμη.
Απέναντι νέες και νέοι οργισμένοι, οι γροθιές υψωμένες, γυναίκες με μαντίλες και άλλες χωρίς μαντίλες, ίδιο χρώμα, ίδιο αίμα, οι γροθιές υψωμένες, Ψωμί, δουλειά, έξω οι τύραννοι, κραύγαζαν,
Άντρες ΠΡΟΣΟΧΗ, παγωμένο το παράγγελμα, σκόρπησαν ξετρελαμένα τα πουλιά που συμμετείχαν στα συνθήματα, σίγησε ο δρόμος, φάνηκαν οι σταγόνες της αγωνίας…

Η ιστορία στάθηκε για μια στιγμή στο πέρασμά της..
Ξεχώρισε ο νέος, κατέβασε τη γροθιά του όρμισε πάνω στους ένστολους, αγκάλιασε το φαντάρο, κατέβηκαν οι γροθιές, γλύκαναν τα βλέμματα, χαλάρωσαν τα τεντωμένα κορμιά..

Από δω οι άμισθοι φαντάροι, νέοι, ίδιο χρώμα, ίδιο αίμα, ίδιες στολές, βλέμμα γλυκαμένο, από κει τ’ αδέρφια τους, τα γονικά τους, οι κοπελιές τους, ίδιο αίμα, ίδιο χρώμα, αγκαλιάστηκαν σφιχτά, φάνηκαν τα δάκρυα, Ψωμί, δουλειά, να φύγουν οι τύραννοι, κραύγαζαν αντάμα,
Διάβηκε η ιστορία….φύγανε κάποιοι τύραννοι
Τυνησία μέρα αδελφοσύνης, δεκατέσσερις του Γενάρη

 Αντώνης Κακαράς
ΡΕΣΑΛΤΟ

Τί Συμβαίνει ;

Το δημοτικό συμβούλιο περιφερειακού δήμου όρισε τις επιτροπές με τις οποίες θα επιτελέσει έργο, όπως παραλαβές έργων με διαφορετικά χρηματικά ποσά ,παραλαβές υλικών, κ.λπ. Από τη σύνθεση των επιτροπών μπορεί κάποιος να καταλάβει τι παίχτηκε στο παρασκήνιο. Σίγουρο είναι ότι οι προτάσεις του <γενικού> έχουν εισακουσθεί πλήρως από την νέα διοίκηση του δήμου μη μπορώντας να αντιδράσει στο δούνε λαβείν, δηλαδή σε συνταγή δοκιμασμένη από τα παλιά. Το δόγμα είναι <όλοι δικοί μας> να έχουμε τον έλεγχο. Αγαπητέ κ. δήμαρχε γρήγορα ξέχασες τις υποσχέσεις σου τόσο κατά την διάρκεια της περιόδου της μη αντιπολίτευσης σας, αλλά και προεκλογικά ότι θα υπάρχει διαφάνεια σε όλα. Ερωτήματα μένουν αναπάντητα.
1ο.Πού είναι η απογραφή;
2ο Δεν παραλάβατε ακόμη;
3ο Γιατί δεν προχωρά το άνοιγμα του πορίσματος;
4ο Πότε θα πείτε στο λαό που σας ψήφισε τι βρήκατε στα οικονομικά και διοικητικά θέματα;
5ο.Τέλος υποσχεθήκατε ότι θα τα πείτε δημόσια, σε εφημερίδα η TV, θα περιμένουμε πολύ;

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ;


Πολλά και διάφορα λέγονται σχετικά με το ποιός κάνει κουμάντο σε περιφερειακό δήμο. Πολλές κακές γλώσσες λένε ότι είναι η προεδρίνα και ότι δεν μπορεί ο Δήμαρχος να επιβάλλει τη δική άποψη και αυτό φαίνετε από τον διορισμό αντιδημάρχων που έτσι βολεύει την αντιπολίτευση αλλά και την καμαρίλα. Λέγεται ότι η αντιδημαρχία τεχνικών υπηρεσιών έχει σχέση με τα μελλούμενα που θα ακολουθήσουν σχετικά με δικαστικές εκκρεμότητες που για μερικούς δημοτικούς συμβούλους είναι όχι και τόσο ευχάριστες γενικός γραμματέας τελικά έχει σχέση με τον ορισμό του αρμοδίου αντιδημάρχου;
Μήπως έτσι υπάρχει ισορροπία απόψεων μεταξύ των δελφίνων του Δημάρχου; ή βολεύει για να έχουμε θερμαστή ώστε να βάλει κάρβουνο στη μηχανή για να αρχίσει να δουλεύει, διότι επικρατεί κάποια αμηχανία με τι ταχύτητα θα λειτουργήσει ο Δήμος και το προσωπικό. Πάντως θα έχουμε εκπλήξεις με το τί περίμενε ο λαός και το τί κάνουν αυτοί που κάνουν πολιτική, αν μπορούν να κάνουν?

ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας ανήκει στις ΗΠΑ


Ξέρει κανείς άραγε την Σύμβαση Cooper;

Υπάρχει μια σύμβαση η οποία λήγει φέτος. Σύμβαση αρκούντως σοβαρή που δείχνει ότι αυτή η χώρα από την δουλεία δεν έφυγε ποτέ! Γιατί μα γιατί λείπουν οι Έλληνες πολιτικοί. Και πρωτίστως δούλοι αυτής της σύμβασης είναι... ΟΛΟΙ οι πολιτικοί της χώρας, που σιωπηλά αποδέχτηκαν να ΜΗΝ εξυπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας μας, την οποία υποτίθεται πως υπηρετούσαν!!!

Η σύμβαση αυτή λέγεται COOPER!

Ο μακαρίτης ο Μπάτσης στο βιβλίο που είχε γράψει το 1947 με τίτλο «Η βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα», αποκάλυψε την ύπαρξη της λεγόμενης «Σύμβασης Cooper» (υπεγράφη το 1940 και λήγει την 31/12/2010 και είμαι περίεργος να δω αν οι ξεφτιλισμένοι οι πολιτικάντηδες θα την ανανεώσουν!

Υπάρχει στο υπουργείο Βιομηχανίας και παραδίδεται -σαν «ιερό κείμενο»- από υπουργό σε υπουργό!), βάσει της οποίας τα λεγόμενα «στρατηγικά ορυκτά» της Ελλάδας καθώς και ο υδάτινός μας πλούτος, τίθενται υπό την αιγίδα ενός Αμερικανικού consortium εταιρειών!

Το αποτέλεσμα αυτής της αποκάλυψης ήταν να τουφεκιστεί ο Μπάτσης μαζί με τον Μπελογιάννη το 1952! Από τους 12 που ήταν για «ντουφέκι», επέλεξαν μόνον 3, ένας εκ των οποίων ήταν και ο Μπάτσης!

Kαταλάβατε γιατί κανένας πολιτικός δεν αποτολμά να ακουμπήσει τα παρθένα κοιτάσματα ορυκτού πλούτου που βρίσκονται στην Ελλάδα. Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη με σιδερο-χρώμιο και νικέλιο και δεν παράγουμε ούτε γραμμάριο ανοξείδωτου χάλυβα.

Υ.Γ.: Γι αυτό δεν βγάζουμε τίποτε; Επειδή πρέπει να τα δώσουν (ή να τα ξαναδώσουν) στους ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ;
Πηγή : ΣΤΑΡΑΤΑΛΟΓΙΑ