Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

ΚΑΤΑΖΗΤΟΎΝΤΑΙ ΣΤΟ ΒΙΛΑΈΤΙ ΤΗΣ ΠΥΡΣΟΥΠΟΛΙΣ

                                                                   Η ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ 


ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΖΗΤΟΎΝΤΑΙ ΣΤΟ ΒΙΛΑΈΤΙ ΤΗΣ ΠΥΡΣΟΥΠΟΛΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΡΑΒΑΣΑΚΙ Ο ΚΑΤΗΣ ΣΤΑ (ΕΛΛΗΝΙΚΑ) ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ; ΚΛΗΤΗΡΙΟΝ ΘΈΣΠΙΣΜΑ;

Μεγάλη αναστάτωση  άρχισε να επικρατεί στη γνωστή μας Πυρσούπολη όπου κάποτε στα χρόνια της κατοχής έγιναν γεγονότα που σημάδεψαν τη μετέπειτα πορεία του τόπου. Τα γεγονότα είναι γνωστά αλλά πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι κάποιοι που δεν ήθελαν τον τότε πασά τον( έστειλαν) έτσι το λένε στα Βλάχικα στον άλλο κόσμο, κάποια λαμόγια που νόμισαν ότι θα είναι μόνιμοι στη παλάτι και θα έκαναν κουμάντο όπως ήθελαν  αυτοί χωρίς να δίνουν λογαριασμό στους υπηκόους αφού τους θεωρούσαν Μαμελούκους μια φυλή ξένη στον τότε κόσμο. Όμως κάτι πήγε στραβά στη μοιρασιά και άρχισε το παιχνίδι να χαλάει διότι κάποιοι έβαλαν χέρι στο (κορβανά)  και άρχισαν να κτίζουν εξοχικά σε παραλίες και να αγοράζουν ακριβά αυτοκινητάκια για τις χανούμισσες  στα Ελληνικά(ερωμένες).
Ο αρχιμάστορας του παλατιού στα ελληνικά (μηχανικός) έκανε τα πάντα για να βγάλει μετά θάνατο Πασά, έναν φαρμακοτρίφτη, που με την σπείρα του παλατιού στα ελληνικά (ομάδα) διοίκησης κάτι λαμόγια από τα όρη του Μενικίου, να στήσουν ξανά τον μηχανισμό για την( εξυγίανσή) του ταμείου. Στη σπείρα αυτή ήταν και μια μπεταζτού που κανόνιζε πως θα μοιραστούν τα έργα που δίνονταν κατόπιν επιλογής σε κάτι καλά παιδιά με μόνο πτυχίο να ήταν (σκυφτούλης) και (ανοιχτούλης). Το πράγμα( κούτσαινε) λίγο αλλά αυτό δεν ήταν το πρόβλημα, με λίγη καλή θέληση η δουλειά γίνονταν αφού κάποιος δικός της με το μεγάλο (τροχούλι) στα ελληνικά μηχανή, τους πήγαινε βόλτα και μετά όλα τακτοποιούνταν, έτσι λοιπόν γίνονταν οι δουλειές επί πασά που είχε μακρύ μπόι και ο πασάς νόμιζε ότι όλα τα παιδιά του είναι καλά, δυστυχώς είχε μεγάλο λάθος.Αυτούς λοιπόν τους βοηθούσαν και κάποια τσιράκια στα ελληνικά (υπάλληλοι) που δούλευαν μέσα στο παλάτι και έστηναν τις δουλειές φυσικά με το αζημίωτο αφού και αυτούς του κάλεσε ο κατής μαζί με τους παραπάνω να δώσουν λόγο για τις βρώμικες (δουλειές). Όλα τα καλόπαιδα λοιπόν έχουν περάσει από τον κατή και τους μάλωσε πολύ για αυτά που έκαναν στον τότε πασά και τους απαγόρευσε να βγουν από το βιλαέτι μέχρι να αποφασίσει πότε θα γίνει η μεγάλη δίκη και μάλιστα τους έβαλε να πληρώσουν πολλά φλουριά σήμερα τα λένε( ευρώ) για να μη φύγουν από την Πυρσούπολη. Τον έναν από δαύτους επειδή έλεγε και έκανε πολλά θύμωσε ποιο πολύ ο κατής και τον έκλεισε στο( μπουντρούμι) σήμερα το λένε φυλακή. Άρχισε λοιπόν το πράγμα να γίνεται χοντρό και δεν απομένει να δούμε και την τελευταία πράξη του δράματος την ώρα που  θα στηθεί το δικαστήριο για όλη αυτή τη σπείρα. Πάντως οι κακές γλώσσες λένε ότι και ο σημερινός πασάς έχει κάτι να πει στον κατή στα ελληνικά( Δικαστή) εκτός και εάν τα είπε όλα όταν έπρεπε, ή ξέχασε μερικά. η συνέχεια στο επόμενο.   








    

Δεν υπάρχουν σχόλια: