Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΛΛΑΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Ανοικτή επιστολή του Δημ. Κολλάτου στον Πρωθυπουργό...

κ. Πρόεδρε της Κυβέρνησης,
θα έπρεπε να γράψω, αγαπητέ ή σεβαστέ, όπως συνηθίζεται, αλλά δεν μπορώ. Ούτε σας αγαπώ, ούτε σας σέβομαι. Στο θέατρο Μπρόντγουεϊ, θα ανεβάσω στις 22 Δεκεμβρίου και ώρα 9.30 μ.μ, το θεατρικό έργο μου, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ (Η Ελλάδα του Γιωργάκη), καθρέφτη πιστεύω της Ελλάδας σας. Της Ελλάδας του Σημίτη, του «μικρού», Του Καραμανλή του «βραχύ», Του Παπανδρέου του «μικρόνου», όπως σας αποκαλεί ο σεβαστός Χρήστος Γιανναράς. Εγώ σας ονόμαζα ο «ολίγος».  Ο κόσμος θα γελάσει. Είναι η μόνη άμυνα μας, να γελάμε με τα καμώματα σας. Με την ηλίθια ανοχή που εμείς, ο λαός, δείχνουμε στον πολιτικό κόσμο, σε όλους εσάς. Ελπίζω όμως ότι θα βρει ο θεατής, μετά το γέλιο, το κουράγιο να θυμώσει. Γιατί ήρθε η ώρα να θυμώσουμε κ. Πρόεδρε. Το οφείλουμε στα παιδιά μας. Τουρίστας πολυτελείας όπως είστε, κλεισμένοι στα υπουργεία τους οι υπουργοί σας, δεν θα ακούσετε το κοροϊδευτικό γέλιο του θεατή. Δεν θα νιώσετε τον θυμό του.
Οι θεατές στο θέατρο Μπρόντγουεϊ θα χειροκροτάνε, θα γελάνε αλλά και θα φτύνουνε τους πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής. Τους μεγάλο-παράγοντες που τους κλέψανε. Μας στερείτε κ. Πρόεδρε την εργασία. Το πιο ιερό δικαίωμα του πολίτη. Ούτε να δημιουργήσουνε, ούτε να ελπίζουνε μπορούνε πια τα παιδιά μας. Οι νέοι ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους, εγκαταλείπουν την χώρα. Όχι τα παιδιά, τα αδέρφια και τα ανίψια των πολιτικών. Αυτοί γιατί να φύγουν; Χρυσά τα έχετε κάνει.
Γράφει ο Μοντεσκιέ, 18ος αιώνας, ότι οι άγριοι στη Λουϊζιάνα όταν ήθελαν να μαζέψουν τα φρούτα ενός δέντρου έκοβαν το δέντρο από τη βάση του. Το ίδιο κάνει και ο «υπουργός» οικονομικών σας. Παίρνει το ταμείο, κλείνει το μαγαζί. Πετάει στην ανεργία τον ιδιοκτήτη, τους εργαζόμενους. Για να είναι νόμιμοι, οι νόμοι, διαβάζουμε στο περίφημο βιβλίο του, «Το πνεύμα των νόμων», πρέπει να είναι προσαρμοσμένοι στο κλίμα, στις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα, στην ιστορία του τόπου. Αυτήν που την διδασκαλία της θέλατε να καταργήσετε στα σχολεία. Το 1/10 περίπου των άρθρων της περίφημης Εγκυκλοπαίδειας ήταν ιστορικά. Ο Ντιντερό, άλλος ενοχλητικός, μην ανησυχείτε κ. Πρόεδρε έχει πεθάνει εδώ και αιώνες, γράφει, Νόμοι αντίθετοι στην ευτυχία του πολίτη είναι ανήθικοι και γρήγορα καταργούνται και ο ίδιος τολμάει σε άλλα γραπτά του, να υποστηρίζει ότι η γνώση της γλώσσας είναι το θεμέλιο όλων των ελπίδων μας.  Πώς να το πούμε αυτό στα παιδιά μας, όταν εσείς ο Πρωθυπουργός της χώρας δυσκολεύεστε να μιλήσετε ελληνικά; Δεν μπορείτε να μας δώσετε ελπίδα, να υπερασπιστείτε τα συμφέροντα μας χωρίς να γνωρίζετε την γλώσσα μας.
Αν ερχόσασταν στο θέατρο, θα βλέπατε τι θέλει, να κάνει ο Έλληνας πολίτης, ο Αθηναίος ιδιαίτερα, στο «σπίτι απέναντι από την Ακρόπολη», πρόκληση, του πιοτού φίλου του πατέρα σας. Έγινε υπουργός πανίσχυρος, επειδή, όπως λένε, όταν τον ρώταγε ο μπαμπάς σας, τι ώρα είναι, βιαζόταν να του απαντήσει, ότι ώρα θέλετε κ. Πρόεδρε. Το ίδιο κάνουν και σε σας σήμερα οι υπουργοί σας.
Στο θέατρο Μπρόντγουεϊ θα δείτε την αυλή που έχετε δημιουργήσει έτσι όπως δεν θέλετε να την δείτε. Αυτούς που Χυδαία σας Βρίζανε, όταν δεν ήσασταν αρχηγός, σφουγγοκωλάριοι τώρα, να σας περιμένουν έξω από την τουαλέτα … Στην αυλή του Λουδοβίκου του 14ου, στις Βερσαλλίες, ήταν μεγάλο αξίωμα, να μπορείς να παρίστασαι όταν ο βασιλιάς έκανε την ανάγκη του. Εκεί φτάσαμε και σήμερα. Θα δείτε τους υπουργούς σας να υπακούουν δουλικά στις οδηγίες του αδελφού σας Νικολάκη, όταν πήγαιναν για να πάρουν τα δισεκατομμύρια του Κατάρ. Δεν ξέρω ακόμα πως θα αρχίσω το έργο. Ίσως με τον Ανδρέα Παπανδρέου που σας καθησύχαζε, όταν φοβισμένος από τις φωνές των διαδηλωτών, στο έργο μου, Όλοι οι Απατεώνες επί Σκηνής (1989), του λέγατε, φοβάμαι μπαμπά και σας απαντούσε, μην φοβάσαι Γιωργάκη. Ξέρεις τι μαλάκες που είναι οι Έλληνες! Το πιστεύετε. Δεν είστε ο μόνος. Πρόβατα μας θεωρούνε όσοι έχουν εξουσία.
Θα βλέπατε, αν ερχόσασταν στο θέατρο, να κόβουν δάχτυλα, χέρια και πόδια σ’ αυτούς που καθυστερούν τα δάνεια. Να μας πουλάνε, να μας ενοικιάζουνε. Τους κατέχοντες να εγκληματούν χωρίς να φοβούνται. Δύο από τα εγκλήματα αυτά θα μπορούσατε να τα χειροκροτήσετε στην παράσταση. Θα παρακολουθούσατε και την «δίκη» επίσης προβεβλημένου υπουργού σας. Δεν θα σας διηγηθώ όλο το έργο.
Ξέρω ότι δεν φοβάστε τους μεγαλοδημοσιογράφους που χρυσώνετε, θα με λογοκρίνουν, θα με βρίσουν. Σας στηρίζουν. Τους πλούσια επιδοτούμενους «πνευματικούς» ανθρώπους, σας υμνούν. Θα σιωπήσουν.
Κοιμάται και η εκκλησία. Ύπνο βαθύ ο Αρχιεπίσκοπος. Στο θέατρο Μπρόντγουεϊ εισχωρούμε στην μητρόπολη. Ωραία ζωή. Χοντρές καταθέσεις στις τράπεζες. Στα χρυσά ντυμένοι, μας συμβουλεύουν υπομονή. Υπάρχει και η άλλη ζωή… Στο τέλος του έργου ελπίζω το χειροκρότημα να είναι η αρχή μιας αντίστασης. Το θέατρο είναι ακόμα ελεύθερο. Συμβολικά, θα υπάρχουν, στην έξοδο, σάπιες τομάτες, κλούβια αυγά, να πετάξει ο λαός στην εξουσία. Όχι στους θεσμούς που σεβόμαστε, αλλά σε αυτούς που αντί να τους υπηρετούνε, ασελγούν επάνω τους.
Χωρίς φιλικά αισθήματα Γελώντας πικρά .Τα σχόλια δικά σας.
Δημήτρης Κολλάτος
Αθήνα 2/12/2010
Κάντε κλίκ http://parisis.wordpress.com/

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΞΕΡΕΤΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΔΩΡΗΤΗ ΤΟΥ ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΟΥ;



ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ
Οι 250 μετανάστες μεταφέρθηκαν το βράδυ σε νεοκλασσικό κτίριο ιδιοκτησία Ντίνου Ρουτζούνη, παλιού κνίτη που ακολουθησε την πορεία Δαμανάκη και από την δεκαετία του 1990 έχει την εταιρεία δημοσκοπήσεων K-Research, η οποία πήρε δεκάδες δουλειές από υπουργεία και δημόσιους οργανισμούς...

Τώρα ανταποδίδει τις εξυπηρετήσεις στο ΠΑΣΟΚ....

Όσο για τα δικαιώματα των μεταναστών, ας γελάσουμε όλοι μαζί....ΔΝΤ και δικαιώματα εργαζομένων είναι σα να λές «ανθρωπιστικός πόλεμος»...και με κερασάκι το «Δουβλίνο 2» που ψήφισε ο μέγας ανθρωπιστής (πέρα από κωπηλάτης, ποδηλάτης , διαλογιστής και μαραθωνοδρόμος) ΓΑΠ,  αυτά για τώρα .... Ακούστέ τα απο κάποιον που ξέρει,. κάντε κλικ παρακάτω.

http://www.radio9.gr/LivePlayer.aspx?a_id=1346&intrv=5675

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

O ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ -ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ

Οι σημερινοί ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι κατά των εθνών και των λαών εφαρμόζουν νέες μεθόδους και «τακτικές» επιθέσεων και κατοχής. Δεν χρησιμοποιούν τα «παλιά» μέσα της στρατιωτικής εισβολής και κατοχής.
Ένα σύγχρονο, προνομιακό «μέσον» της νεοταξικής βαρβαρότητας είναι οι οργανωμένες ΕΙΣΒΟΛΕΣ από ΣΤΡΑΤΙΕΣ εξαθλιωμένων ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ δούλων κατοχής.

Τα εκατομμύρια των εξαθλιωμένων και αποκτηνωμένων αλλοδαπών δούλων και συμμοριών είναι τέτοιου είδους στρατιές εισβολέων και κατοχής της χώρας χωρίς στρατιωτικά μέσα.

Αν μας στέλνανε οργανωμένα ιμπεριαλιστικά στρατεύματα δεν θα υπήρχε ούτε ένας να ισχυριστεί ότι αυτό δεν είναι μια ανοικτή πολεμική επίθεση και ιμπεριαλιστική εισβολή.

ΤΩΡΑ που ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ οργανωμένα στίφη αλλοδαπών δούλων και μας καταλαμβάνουν μάς ΕΞΑΠΑΤΑ το καθεστώς και όλο το κομματικό οικοδόμημα με γλυκερές φλυαρίες περί «ανθρωπισμού» και «δυστυχίας» των «θυμάτων» της «καπιταλιστικής βαρβαρότητας»…
ΤΩΡΑ η καταιγιστική εισβολή και κατοχή της Ελλάδας από αλλοδαπούς στρατούς δεν είναι ιμπεριαλιστικός ΠΟΛΕΜΟΣ κατά της Ελλάδας!!!
Είναι «φιλανθρωπία» και «ανθρώπινα δικαιώματα» των αποκτηνωμένων ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ που καταλαμβάνουν την Ελλάδα!!!

Τον πόλεμο και τους εισβολείς τούς διακρίνουμε μόνο όταν έχουν τανκς, στρατιωτικά τάγματα και οβίδες. Όταν τα τάγματα των εισβολέων δεν φοράνε στρατιωτικές στολές και δεν έχουν τανκς τα βαπτίζουμε «δυστυχισμένα θύματα»!!!!

Δυστυχισμένα θύματα ήταν και οι στρατιές του Χίτλερ (εργάτες και φτωχά λαϊκά στρώματα), αλλά ΚΑΝΕΝΑΣ δεν διανοήθηκε να υποστηρίξει να «διεκδικήσουμε» τα «ανθρώπινα δικαιώματά» τους…

Η οργανωμένη απόβαση από τα λιμάνια της Κρήτης και η κατάληψη της Νομικής αν δεν είναι οργανωμένη (από τα δίκτυα και το παρακράτος του κεφαλαίου) πολεμική επιχείρηση εισβολής, τότε τι είναι; Αυθόρμητη εκδήλωση πεινασμένων από τα πέρατα του κόσμου που επέλεξαν, δια της επιφοιτήσεως, τη Νομική σαν στρατόπεδό τους;
Τα παιχνίδια της ολοκληρωτικής ισοπέδωσης της Παιδείας και της κατάργησης του Ασύλου.
Η κατάληψη της Νομικής από τους οργανωμένους και καθοδηγούμενους αλλοδαπούς λαθρομετανάστες έχουν και ειδικούς στόχους.

α). Συμβολικά αλώνουν και καταργούν τους εθνικούς πανεπιστημιακούς χώρους και ιδιαίτερα τους χώρους που σηματοδοτούν αγωνιστικές μνήμες.

Η μακροχρόνια υπονόμευση, εθνική αφυδάτωση και αποτέφρωση του ελληνικού σχολείου προωθεί και επιτάσσει και την ολοκληρωτική κατεδάφιση των σχολικών και πανεπιστημιακών χώρων και συμβόλων της ελληνικής εκπαίδευσης.

Και εδώ η «πρώτη ύλη» είναι οι αλλοδαπές κατοχικές δυνάμεις. Αυτό που έχουν κάνει σε ολόκληρη την κοινωνία θέλουν να κάνουν και στα σχολεία και Πανεπιστήμια…

β). Η αλλοδαπή κατάληψη της Νομικής αποτελεί και την τελευταία πράξη κατάργησης του ΑΣΥΛΟΥ, αυτής της κατάκτησης του φοιτητικού κινήματος.

Χρόνια τώρα τα νεοταξικά τάγματα των «αναρχο-αυτόνομων» και των επιδοτούμενων «αντιρατσιστών», με την κάλυψη και συγκάλυψη της καθεστωτικής κοινοβουλευτικής «αριστεράς», προλείαναν το έδαφος και επέφεραν θανάσιμα κτυπήματα κατά του Ασύλου.

Τώρα χρησιμοποιούν τους αλλοδαπούς εισβολείς για το τελειωτικό κτύπημα!!!

Και τα Προπύλαια από Άσυλο των ιδεών και των αγωνιστικών Συγκεντρώσεων έχουν μεταβληθεί σε «άσυλο» των αλλοδαπών και «άσυλο» εμπορικών, αλλοδαπών πανηγυριών…

ΟΛΑ αυτά τα σοβαρά πολιτικά ζητήματα της αλλοδαπής εισβολής και κατοχής επικαλύπτονται και αποκρύπτονται ΕΠΙΜΕΛΩΣ από ΟΛΕΣ τις πολιτικές δυνάμεις και από αυτές με προσωπεία «πατριωτικά».

Δεν μπορεί να υπάρξει αυθεντικό πατριωτικό ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ δίχως να θέτει αυτά τα ζητήματα, όπως και άλλα, στην ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του αγώνα…
Πηγή : Ρεσαλτο

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΦΙΝΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΝΕΑ ΔΡΑΜΑ

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Μεγάλη κινητικότητα  παρατηρείται μετά την δήλωση Θωμά ότι δεν θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Δράμας στις επόμενες Δημοτικές εκλογές. Η Παράταξη του Κώστα προσπαθεί να εμβολίσει τα στελέχη που κατ΄επίφαση  ήταν μαζί με το Θωμά  διότι  είχαν δεσμούς φιλίας με τους πρώην νομαρχιακούς και τον πρώην νομάρχη και τώρα δημοτικό σύμβουλο  με Δήμαρχο τον Κυριάκο Χαρακίδη. Πιστεύεται ότι ο βουλευτής ΝΔ θα είναι ο κύριος ρυθμιστής της υπόθεσης που έχει δημιουργηθεί για την  αλλαγή σκυτάλης στη δεξιά παράταξη της Δράμας  δύσκολος ο ρόλος του Βουλευτή διότι  από την έκβαση της όλης ιστορίας θα εξαρτηθεί και η πολιτική του πορεία. Διότι έχει χρεωθεί την απώλεια όλων των δήμων του Νομού από την Δεξιά . Λένε ότι ο πρώην  Σιταγρών ετοιμάζει την ομάδα του για τις  επερχόμενες βουλευτικές εκλογές έχοντας  μαζί του κάποια πρώην στελέχη του βουλευτή που στις δημοτικές εκλογές τα δυσαρέστησε γιατί στήριξε τον έχοντα το χρίσμα πρώην δημαρχεύων της Προσοτσάνης τώρα στην αντιπολίτευση υπό προθεσμία .Πιστεύεται ότι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και κάποιοι που ξέρουν πολλά αλλά δεν μιλούνε λένε ότι η παράταξη <Πορεία Ευθύνης και Δημιουργίας> είναι καζάνι που βράζει. Διαβλέπουν ότι οι  δελφίνοι που είναι έτοιμοι να αναλάβουν δράση είναι ;αυτός που έχει πάρει υποσχετική και είναι στην περιφέρεια σύμβουλος, έτερος είναι αυτός που είναι στα κόκκινα χώματα  και εκτρέφει  pigs  κάποιος που έρχεται από τα γήπεδα και ξέρει από διοίκηση, ίσως και ο πρώην γενικός ώστε να πάρει εκδίκηση από αυτά που του καταμαρτυρούν. Κάποιος που έχει σχέση με  τον πρώην Σιταγρών και είναι δυσαρεστημένος με τον πρώην  δημαρχεύοντα διότι δεν μπόρεσε όπως λέει ο ίδιος να τον εκλέξει και έτσι έχει γυρίσει στις <περιπολίες>. Πάντως όλα θα εξαρτηθούν και από τη στάση που θα κρατήσει ο από Μενοίκιο ερχόμενος και προσχωρήσας στη παράταξη από όπου είχε αποχωρήσει και επανήλθε για να πάρει μάλλον … αυτά που του οφείλουν από την πρώτη απόπειρα να γίνει δήμαρχος και έφαγε τα μούτρα του διότι λένε φταίει ο στρατηγός που τον είχε απέναντι στο χωριό του. Κακές  γλώσσες ας λένε ότι λένε αυτοί συνεχίζουν να παρακολουθούν με αμηχανία τον νέο Δήμαρχο με τους ερασιτέχνες της πολιτικής  να ασκούν πολιτική χαμένοι στο διάστημα . Ας περιμένουμε να δούμε .Πάντως Ο Δήμαρχος Νικηφόρου είναι έτοιμος να αναλάβει δράση  καθώς και ο άλλος της διπλανής πόρτας του Δοξάτου έχει ακόμη την δυνατότητα να αποκοιμίζει τους αντιπάλους του δεν ξέρω  με τον πρώην  Καλαμπακίου αν περάσει καλά .Τώρα στα βουνά και στα λαγκάδια δεν βλέπω να  υπάρχει δυνατότητα αντιπολίτευσης διότι λένε ο Μελέτης τους έχει σε μαύρο πίνακα γραμμένους.

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΗΓΕΤΗΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΝΕΑ ΔΡΑΜΑ

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε η δήλωση του Θωμά Μαργαρίτη επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης  της παράταξης Νέα εποχή Νέα Δράμα και πρώην Δημάρχου Δράμας που στις πρόσφατες εκλογές έχασε από τον έτερο υποψήφιο κ. Κυριάκο Χαρακίδη  ότι δεν θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος στις επόμενες δημοτικές εκλογές.Αυτό είχε ώς αποτέλεσμα να
ξεκινήσει η διαδικασία  διαδοχής παρότι δήλωσε πως παραμένει δημοτικός σύμβουλος. Πολλοί είναι  αυτοί που θα χαρούν αλλά και πολλοί θα στενοχωρηθούν διότι ο< Θωμάς> όπως είχαμε μάθει να το αποκαλούν οι περισσότεροι  Δραμινοί , έδειξε εντιμότητα και παρρησία στα καθήκοντα του. Να ευχηθούμε τα καλλίτερα στο ίδιο και στη παράταξη του.